Tomislav Capan: Razvoj u distribuiranim timovima uz Kanban i Trello

Opis teme

Agilne metodologije softverskog razvoja nisu više novost u našem profesionalnom svijetu, gotovo smo svi upoznati (ako već nismo primjenjivali) s idejama lean i agile pristupa u našem poslu. Dodatni izazov koji se otvara, i u budućnosti će sve više igrati ulogu, je i
primjena tih procesa u distribuiranim (remote) timovima. Kanban metodologija, temeljena na vizualizaciji workflowa, jednostavnija je od Scruma, a iako potječe iz industrijske proizvodnje, njene ideje primjenjive su i u softverskom razvoju.

Cilj ove prezentacije je iz prve ruke prenijeti iskustva rada u međunarodno distribuiranom timu uz primjenu Kanban principa i Trello board alata kao podrške tom procesu.

O predavaču

Tomislav Capan se tijekom studija počeo sam ozbiljnije baviti softverskim razvojem kroz tada hobi projekt Muzika.hr, koji je u međuvremenu izrastao u poslovni poduhvat. Kroz gotovo desetgodišnje iskustvo stečeno na tom projektu, te nešto projekata za klijente na
domaćem tržištu, od sredine 2011. godine radi kao freelance contractor na međunarodnim projektima kao remote team member.

Specifični izazovi rada u malim, agilnim, distribuiranim timovima, te project managementa u takvoj okolini, omogućili su mu stjecanje vrijednih iskustava na tom polju. Iskustava za koja  vjeruje kako će biti interesantna i drugim kolegama na domaćoj IT sceni.

Sponzori