Danko Kozar, Ivan Mandić: Unity – game engine u RIA svijetu

Opis teme

Unity3D trenutno je najbolji game engine pristupačan indie developerima. Unity nije isključivo game engine, već platforma na kojoj se mogu razvijati različite vrste RIA aplikacija. Uz to što (zahvaljujući svom WebPlayeru) nudi izradu web aplikacija, omogućava izradu nativnih aplikacija za niz platformi, kao što su Windows, MacOS, Xbox360, Playstation 3, Wii, iOS i Android, a sljedeća verzija donosi podršku za Linux i Flash.

O predavačima

Danko Kozar je software architect koji se posljednjih 5 godina intenzivno bavi internim funkcioniranjem korisničkih sučelja. Sve je počelo fascinacijom Flex frameworkom, a Unity je upoznao spletom okolnosti i ubrzo zavolio razvoj u njemu. Znanja GUI, event-driven te client-server arhitekture stečena proučavanjem Flexa te raznih Actionscript i Javascript frameworka primjenjuje na svoj Unity RIA framework eDriven.

Ivan Mandić je dvadesetjednogodišnji game developer, koji se za game development počeo zanimati s nepunih dvanest, isprva kao hobijem, a kasnije kao zaposlenik Trilleniuma. U tom periodu radio je na različitim game engineima, te čak razvijao i svoj, dok se posljednje dvije i pol godine gotovo isključivo bavi Unityem.

Sponzori